News
Trenutni projekti

Predstavljeni rezultati ex-post evaluacije CEB-ovih projekata 'Stanovanje za povratnike i raseljene osobe u Republici Hrvatskoj'

Trenutni projekti

Predstavljeni nalazi ex-post evaluacije dva CEB-ova zajma Republici Hrvatskoj s ciljem obnove i povrata tijekom 2000-tih

MAP Savjetovanja je od ožujka 2016. godine sudjelovao na izradi složene ex-post evaluacije dva zajma Razvojne banke Vijeća Europe (CEB), koja su 2000-tih dodijeljena Republici Hrvatskoj s ciljem doprinosa procesu obnove i povratka nakon rata.

Evaluacija je predvođena nezavisnim odjelom za evaluacije unutar CEB-a i njihovim ključnim evalautorom Luigi Cunom, uz suradnju s Richard Allenom, stručnjakom za društveno uključivanje, Martin Luxom, stručnjakom za stanovanje i direktoricom MAP-a, Majom Horvat kao nacionalnom evaluatoricom.

Uz predstavnike Ministarstva financija, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, te njihove regionalne urede, dana 24. listopada, 2017., prezentirani su nalazi evaluacije, što je poslužilo i kao podloga za raspravu o predloženim preporukama. Po finalizaciji izvještaja na temelju pristiglih komentar, izvještaj će biti prezentiran Guverneru banke te dostupan 41 članici Upravnog vijeća.