News
Važni događaji

Drugi regionalni trening za evaluatore održan u Zagrebu

Važni događaji

2. regionalni trening u Zagrebu okupio je evaluatore do 5 godina iskustva iz zemalja Zapadnog Balkana, kao i osobe zadužene za postupke nabave usluga evaluacije u javnom sektoru

Drugi regionalni trening za evaluatore, pod nazivom “Evaluacija projekta, programa i javnih politika – međunarodna metodološka znanja i praktična iskustva iz regije”, održao se u Zagrebu  od 7.- 9. prosinca 2016., u suorganizaciji Hrvatske evaluatorske mreže (HEM) i Slovenskog društva evaluatora.

Ovaj trodnevni događaj okupio je evaluatore do 5 godina iskustva iz zemalja Zapadnog Balkana, kao i osobe zadužene za postupke nabave usluga evaluacije u javnom sektoru, kako bi zajednički učili o novim pristupima i metodama u evaluacijama projekata i programa. Osim teorijskih predavanja, na treningu su predstavljena i praktična iskustva, uz rasprave i vježbe u malim grupama.

U sklopu treninga, direktorica MAP-a, Maja Horvat, predstavila je svoje iskustvo u provedbi ex-post evaluacija projekata i programa financiranih iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Krajem 2017. održat će se druga bienalna regionalna konferencija evaluatora Zapadnog Balkana, o kojoj ćemo pravovremeno izvijestiti o detaljima.